19 Aralık 2011 Pazartesi

"kızılcık şerbeti"



Neslihan'ın anne partisinde bir de şerbet türü bir şey olsun istedim. Mevsiminde hiç kaçırmadan dolaba doldurduğum kızılcıklar o gün bir tür çakma lohusa şerbeti görevini gördüler. Kendi yoğunluğumdan dolayı anneme yaptırmaya karar vermiştim. İyi ki de vermişim. Bence çok lezzetliydi. Annemin içine vanilya koyması bana enterasan gelse de, içine sonradan attığımız tarçın çubukları inanın çok yakışıyor. Özellikle tarçın çubukları içinde birkaç saat beklerse çok daha güzel, lezzetli bir tat oluyor.

& 2 su bardağı kızılcık
& 3 su bardağı şeker
& 4 su bardağı su
& 1 paket vanilya
& 2-3 adet tarçın çubuğu

Tencereye önce şeker, üzerine kızılcıkları koyun. Suyunu ve diğer malzemelerini ekleyip, karıştırarak orta ateşte kaynatın. Rengini ve kıvamını aldıkça altını kısın ve beş dakika daha beklettikten sonra ocaktan alın. Soğumaya bırakın. 

3 yorum:

  1. Canım çok severim kızılcık şerbetini ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. kızılcığın her halini çok severim,onun o buruk tadı bir harikadır,keşke bende buzluğa biraz atabilsedim ama atamadım,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. aa..çocukluğumun meşrubatı,yaylada ağaç dibine düşmüş kızılcıklar toplanır,kaynatılır,elekten geçirilir ve şişelere konur,gelen misafirlere soğuk suyla yapılan bu şerbet ikram edilirdi..canım babaannem yapardı..çok duygulandım şimdi..

    www.fido-land.blogspot.com

    YanıtlaSil