22 Haziran 2010 Salı

Böööööö...


Uzun zamandır yazmak istiyordum aslında bu yazıyı. Şu blog işlerindeki son gelişmeler beni deli ediyor. Hani gelişme dedim ama aslında saçmalıktan başka bir şey değil. Her şeyden önce deli gibi bir hediye dağıtma furyası var. Biz milletçe ne kadar seviyormuşuz hediye vermeyi, maaşallah bize. Kendi seçimleri doğrultusunda bir iki hediye seçiyorlar ve veriyorlar. İyi güzel.

Ama o şartlar yok mu? Hele de bloğuna izleyici olma şartı. Aman Allah'ım nasıl sinir oluyorum bu olaya anlatamam... Ya nedir bu izleyici olma durumu? Bu şekilde binlerce izleyicin olsa ne olur ki? Kime neyi kanıtlarsın? Ego tatmininden başka bir şey değil. Özellikle takip ettiğim birkaç yerli ve yabancı bloglar var ki; hiçbirinin böyle bir endişesi yok. Ama kayda değer bir sürü şey yaptıklarından insanlar zaten onları takip ediyor. Bunun için de izleyici sayıları iki binin, üç binin üzerinde. Hediye dağıtma karşılığı bloğuna izleyici bekleyen herkese sesleniyorum: "yeteeeer, bööööööö geldi artık."

Bir de birbirlerine adsız ve çirkin yorumlar bırakanlar var ki; o daha da iğrenç. Buraya çok klişe şeyler yazmak istemiyorum ama sırf net olmak adına diyorum ki; cesaretin varsa çık karşıma ver adını, sonra eleştirini takır takır söyle. Sıkıyorsa aynen öyle yap. Bana henüz böyle bir yorum gelmedi, ama gelirse bloğumu adsız yorumlara kapatabilirim de.
Aslında bu konuyla ilgili daha çok yazacağım vardı, ama o kadar böö gelmiş ki içime pek bir şey yazmak istemedim.
Bu çiçek en çiçek gibi bloglara gitsin. Kalın sevgiyle, sağlıcakla.

3 yorum:

  1. şekerimmm.. merhaba.. sana katılıyorum.. ama insanlarada saygı duyuyorum.. birkaç hediye çekilişine katıldım.. izleyici oldum onlara :) o konuda bişi düşünmedim ama şimdi olmuyorum.. hali hazırda üye olduklarım böyle bişi yaparsa onlara katılıyorum.. çünkü hediye anlamında beni izleyecek yada beni izleteceklerse bende karşıyım senin gibi.. ancak bir nokta varki şu sadece gönlünden coşupda bir hediye vermek isteyen blogger izlemeyen birine vermek istemiyor hediyesini o yüzden böyle bir şart koyulmuştu baştan bence :) ben bir seneyi yeni geçti blogger olalı o yüzden bazı şeyleri kendimce diyerek yorumluyorum.. diyorumya şöyle yazardı ilanda izleyicim olmanız.. yani sadece benim izleyicim olmanız şartı ile katılabilirsiniz.. ama duyan duymayana haber verip de yeni izleyici olup hemen çekilişe katılmak durumu gelişince durum bu hal aldı.. ve izleyicisini artırmak için çeklişler yapılmaya başlandı.. ben sonra vazgeçtim ve kendimce bi çekilişler yapıyorum.. mesela yüzüncü izleyici kutlaması yapıyordu herkes bende bu sayıya ulaşınca düşündüm aynı taktiği kullanmıcam gerek yok dedim ve liste 100. sırada olan kişiye hediye yolladım.. sonra 200 üçyüz.. arada 100.yayınıma ilk yorum yapana.. içimden bişi geldikçe kriter seçiyorum.. işte böyle şekerim.. izleyici sayısının artması arkadaşlarımın artması anlamına geliyor benim için şimdi.. ve mutlu oluyorum çok arkadaşım olduğu için.. ve gönlümden geçenleri onlarla paylaşıyorum.. hırs yapıp liste çoğaltmak isteyenler ancak katılanlar azalırsa vazgeçerler bu işlerden.. muck..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,

    Resimler ve yazdıklarınız içimi açtı ama sizi daha iyi takip edebilme adına gözetleyeniz oldum :) Bilginize

    Sevgilerimle,
    Yurdanur

    YanıtlaSil
  3. Duygularıma tercüman olmuşsunuz. Ben olacaksa sessiz ve derinden kimseden habersiz hediyeleşmek taraftarıyım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil